Îți propunem începând de astăzi un periplu printre obiectivele care pot fi descoperite pe Via Danubiana, în județul Giurgiu. Traseul reprezintă o adevărată desfătare pentru iubitorii de natură, cu locuri de observare a păsărilor și a florei și faunei bogate din zonă.
Trăiesc aici, se hrănesc și cuibăresc specii protejate și emblematice pentru fauna Dunării, precum pelicanul creț (Pelecanus crispus), șoimul dunărean (Falco cherrug) și codalbul (Haliaeetus albicilla).
De-a lungul traseului se află mai multe arii naturale protejate, cu peste 300 de specii de floră și cu o faună deosebit de bogată, cu specii extrem de importante de nevertebrate, păsări, reptile, amfibieni și mamifere.
Faleza Dunării din Giurgiu
Amenajată de-a lungul Dunării, faleza oferă o panoramă superbă și este un loc preferat de localnici și turiști pentru plimbări relaxante în aer liber. Zona dotată cu alei, bănci și spații verzi, este ideală pentru o pauză după o plimbare lungă, pedalat sau vâslit pe Via Danubiana.
Pădurea Comunitară Cama
Plantată în ultimii ani de Asociația MaiMultVerde la doar 10 minute de centrul orașului Giurgiu, Pădurea Cama acoperă o suprafață de 20 de hectare pe care au fost plantați peste 250.000 de arbori și arbuști din 55 de specii. Aici se află și 3 picturi murale realizate de Wanda Hutira pe pilele din beton ale unui pod dezafectat aflat pe malurile canalului care leagă orașul Giurgiu de Dunăre.
Descoperă Via Danubiana!
Ține pasul cu Dunărea și Implică-te!
Ne poți semnala și tu obiective naturale sau turistice întâlnite de-a lungul Dunării, printr-un mesaj la asociatia@maimultverde.ro.
****
Proiectul VIA DANUBIANA a fost selectat în cadrul #RaiffeisenComunități, acceleratorul de ONG-uri în sustenabilitate, o inițiativă Raiffeisen Bank România, cu sprijinul Asociația pentru Relații Comunitare.